Ducati Vyper VS Yamaha V-Max & H-D V-Rod



http://www.visordown.com/news/images/ducati-vyper.jpg


Μπορεί στην Ducati να το αρνούνται, ωστόσο αποτελεί κοινό μυστικό πως η εταιρεία έχει βγάλει στην άσφαλτο για ένα μικρό αριθμό χιλιομέτρων το νέο της πρωτότυπο, το Ducati Vyper. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα dragster στα πρότυπα της Yamaha V-Max, η οποία, αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, θα βγει στην αγορά μέσα στο 2010.

Η πιο σημαντική πληροφορία επί τούτου ήρθε από το στόμα του Claudio Domenicali, όταν σε συνέντευξή του για τα σχέδια της Ducati και σε συγκεκριμένη ερώτηση για το νέο μοντέλο Vyper δεν αρνήθηκε ότι η Ducati, παρά την οικονομική κρίση, θεωρεί γόνιμο να εισέλθει σε αγορές, στις οποίες μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο μοντέλο να την αντιπροσωπεύει και στις οποίες κυριαρχούν ουσιαστικά ένα-δύο μοντέλα που αποτελούν και τις μοναδικές επιλογές. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αλλά κύκλοι του αναφέρουν πως εννοούσε την αγορά των ΗΠΑ και των muscle-bikes υψηλού κυβισμού, όπως η Harley Davidson V-Rod και η Yamaha V-Max. Εξάλλου η ίδια επιθυμεί και επιδιώκει συχνά τη σύγκριση με τη μοτοβιομηχανία του Milwaukee, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ducati Monster 1100 με την Harley Davidson XR1200. Ακόμη και το όνομα του πρωτοτύπου, Vyper, αρχίζει από V όπως και στους δύο της βασικούς αντιπάλους.

Όσον αφορά δε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αυτά αναμένονται να είναι... τουλάχιστον εντυπωσιακά, στα επίπεδα που η Ducati μας έχει συνηθίσει. Συγκεκριμένα εικάζεται πως ο κινητήρας θα είναι ο δικύλινδρος της Ducati σχήματος V, υπερκυβισμένος στα 1400cc και η απόδοσή του θα αγγίζει τους 170hp, ενώ προφανώς θα ξεχειλίζει από ροπή. Το πλαίσιο χωροδικτύωμα φαίνεται ως η πιο πιθανή λύση, η γεωμετρία όμως θα είναι προσανατολισμένη προς την άνεση και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, γι' αυτό και η επιλογή ενός ελαστικού μεγάλου φάρδους (περισσότερα από 220mm) και σέλας χαμηλού ύψους με σχεδόν μία θέση θεωρείται πως θα ταιριάζει στην περίσταση. Τέλος, το ψαλίδι, αν είναι μονόμπρατσο, όπως έχουμε μάθει από τη Ducati, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο και συνεπώς με σχεδιασμό που θα βασίζεται στα ιταλικά πρότυπα.

Μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα σχέδια της In Moto που παραθέτουμε να φαίνονται αρκετά δελεαστικά, παρόλα αυτά την τελευταία λέξη πριν την εισαγωγή του μοντέλου στην παραγωγή και στην αγορά θα την έχουν τα οικονομικά τμήματα της εταιρείας. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα όμως φαίνεται να ταιριάζει πολύ με την ιστορία της Ducati: είναι πανέμορφη αλλά όχι εκκεντρική σχεδιαστικά, υψηλών επιδόσεων σε όλους τους τομείς, κόκκινη και κάπως... υψηλότερης τιμής. Αν κρίνουμε όμως από το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για το V-Max της Yamaha, ένα τέτοιο μοντέλο θα τύχει αντίστοιχης ή και μεγαλύτερης υποδοχής.

Κείμενο: Φ.-Γ. Γεωργακόπουλος
Φωτογραφίες: In Moto
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου