Το φαινόμενο Valentino Rossi.

 http://image.motorcyclistonline.com/f/28493366+w750+st0/122_1007_01_o+valentino_rossi+kiss.jpg

Who is who?
Γεννήθηκε στο Ούρμπινο στις 16 Φεβρουαρίου του 1979.Γιος του Γκρατσιάνο Ρόσι, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε επαγγελματίας οδηγός μοτοσυκλετών. Ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσικλέτες αγώνων από πολύ μικρός. Αρχικά οδηγούσε καρτ,και το 1990 κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα.Έτσι ξεκίνησε η ιστορία ενός θρύλου.



The champion


Το πρώτο του Γκραν πρι με μοτοσικλέτα έγινε το 1996, με Aprilia Racing, στα 125 cc. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα και έπειτα άλλαξε κατηγορία. Πήγε στην κατηγορία 250 cc , κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο το 1999, ξανά με Aprilia Racing. Κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 500 cc με Honda το 2001, το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP το 2002 και το 2003 και μετά, με Yamaha το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009. 

The GOAT 




http://image.sportrider.com/f/8968984+w750+st0/146_0603_01_z+traction_control+valentino_rossi.jpg


Ο Βαλεντίνο είχε πολλά ψευδώνυμα στην διάρκεια της καριέρας του.Το πρώτο που του δώθηκε ήταν το "Rossifumi" .Ο ίδιος ο Ρόσσι εξηγεί ότι το ψευδώνυμο αυτό προήλθε από  τον Norifume Abe, έναν οδηγό θρύλο για τον Βαλεντίνο, ο οποίος ήταν σπεσιαλίστας στις υγρές πίστες,δηλαδή ουσιαστικά αποτελούσε έναν φόρο τιμής στον συνάδελφο αναβάτη.
Το επόμενο παρατσούκλι που του δόθηκε ήταν  Valentinik το οποίο το πήρε στην κατηγορία των 250cc και προήλθε από το ιταλικό Ντόναλντ Ντακ Paperinik.
Από την κυριαρχία του στα 500cc και στα MotoGP πήρε το ψευδώνυμο που έχει ως και σήμερα "The Doctor" .Άλλοι λένε ότι προήλθε από την χειρουργική ακρίβεια που χρησιμοποιήσε στα MotoGP σε αντίθεση με  την χαλαρότητα που αντιμετώπιζε τις μικρότερες κατηγορίες.Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι  απλά είναι αποτέλεσμα της σοβαρότητας και του κύρους που απορρέει από τους γιατρούς  στην Ιταλία.Ο ίδιος δε,χαριτολογώντας αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε γιατί είναι απλά ένα κοινό επώνυμο για γιατρό στην χώρα του. 
Τέλος,κάπου ενδιάμεσα χρησιμοποιήθηκε και το The Goat (Greatest Of All Time, ο Σπουδαιότερος Όλων των Εποχών) (το παρωνύμιο είναι από πρώην συναθλητή του). 
 Tribu De Chihuahua & WLF
 http://img1.mlstatic.com/jm/img?s=MLB&f=137727831_4389.jpg&v=O
 
Ο Ρόσσι χρησιμοποιεί επίμονα εδώ και καιρό το ίδιο sticker στό πάνω μέρος της ζελατίνας του  κράνους του.Το αυτοκόλλητο γράφει Tribu De Chihuahua που σημαίνει η φυλή των Τσιουάουα και ακούγεται ότι αποτελεί μία ομάδα φίλων του Βαλεντίνο.
Εκεί  που κουμπώνει η δερμάτινη φόρμα του,στο σημείο του λαιμού,υπάρχουν τα γράμματα WLF.Τα αρχικά αυτά σημαίνουν Viva La Figa που μεταφράζονται σε : Ζήτω οι γκόμενες(όμως με χυδαίο τρόπο).Το W χρησιμοποιείται για 2 συνεχόμενα V από το ViVa.
 
The LifeStyle

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Red+Bull+Grand+Prix+95ED5ZtIQHDl.jpg


Ο Ρόσι γενικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρεί κρυφή την προσωπική του ζωή. Το 2007 έγινε γνωστό ότι η ιταλική οικονομική αστυνομία διεξήγαγε έρευνα εναντίον του Ρόσι για φοροδιαφυγή ύψους 112 εκατομμυρίων ευρώ, για το διάστημα από το 2000 ως το 2004. Το Φεβρουάριο του 2008 ο Ρόσι ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει με τις ιταλικές οικονομικές υπηρεσίες. Κατέβαλε έτσι 35 εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.
Η προσωπική ζωή του Βαλεντίνο απασχόλησε ιδιαίτερα τα media δίνοντας έμφαση στις σχέσεις  του με διάσημα μοντέλα,όπως η  Arianna Matteuzzi
Ο γιατρός  δεν κρύβει σε καμία περίπτωση την αδυναμία του στην ποδοσφαιρική ομάδα της Inter καθώς και  στο Βρεττανικό μπουλντόγκ που έχει τον Guido.
 http://www.bikercafe.co.uk/images/stories/MOTOGP2007/rossi_portugal.jpg
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου