Tέλος της μυθικής επταετίας του Valentino Rossi στη Yamaha

Με ιδιαίτερα φορτισμένα λόγια και με τον Valentino Rossi να περιγράφει μια σχέση πνευματικού έρωτα με τη Yamaha M1 συνόδευσαν οι δύο πλευρές την επίσημη ανακοίνωση της λήξης της επταετούς συνεργασίας τους στο τέλος του 2010, την οποία θα ακολουθήσει η μετακίνηση του "γιατρού" στη Ducati από το 2011.

Μετά από μήνες φημολογίας, η Yamaha ήταν η πρώτη που επιβεβαίωσε επισήμως το απόγευμα της Κυριακής (15/8) ότι οι επόμενοι εννέα αγώνες του MotoGP 2010 θα είναι οι τελευταίοι του Ιταλού στη σέλα της Μ1. Ακολούθησε, λίγα λεπτά αργότερα, η επίσημη ανακοίνωση της Ducati για το διετές της συμβόλαιο με τον Ιταλό.

"Είναι δύσκολο να εξηγήσω με λίγες λέξεις πως ήταν η σχέση μου με τη Yamaha τα επτά προηγούμενα χρόνια", είπε ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός, έπειτα από τρεις τίτλους με τη Honda, άφησε άφωνο τον κόσμο του MotoGP υπογράφοντας για τη Yamaha το 2004 και κατόρθωσε να αλλάξει άμεσα τις τύχες της εταιρείας.

Ο πρωταθλητής συμπλήρωσε: "Πολλά άλλαξαν από το μακρινό 2004 - ειδικά 'εκείνη', η δική μου Μ1. Τότε η απόδοσή της ήταν φτωχή, τη χλεύαζαν πολλοί αναβάτες και εργαζόμενοι του MotoGP. Τώρα, έχοντας βοηθήσει στη βελτίωσή της, μπορείτε να τη δείτε να χαμογελά στο γκαράζ της καθώς τη σέβονται και τη θαυμάζουν ως κορυφαία του είδους.

Η λίστα ανθρώπων που έκαναν αυτή τη μεταμόρφωση εφικτή είναι πολύ μεγάλη, αλλά θέλω να ευχαριστήσω τους Masao Furusawa, Masahiko Nakajima και Hiroya Atsumi, ως εκπρόσώπους όλων των μηχανικών που δούλεψαν σκληρά για να αλλάξουν το πρόσωπο της Μ1.







Επειτα ευχαριστώ τον Jeremy Burgess και όλους τους ανθρώπους μου στο γκαράζ, που την πρόσεξαν με αγάπη σε όλες τις πίστες του κόσμου και όλους τους εργαζόμενους της Yamaha.
Τώρα ήρθε η στιγμή να αναζητήσω νέες προκλήσεις. Η δουλειά μου στη Yamaha τελείωσε.

Δυστυχώς ακόμα και οι πιο όμορφες αγάπες τελειώνουν, αλλά αφήνουν πολλές όμορφες αναμνήσεις – όπως η στιγμή που φίλησα για πρώτη φορά την Μ1 μου στο γρασίδι του Βέλκομ [στη Νότια Αφρική το 2004] κι εκείνη με κοίταξε στα μάτια και μου είπε 'σ’ αγαπώ'".

Αντίστοιχα ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis, τόνισε: "Εκ μέρους του ομίλου της Yamaha, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για τα υπέροχα επτά χρόνια που περάσαμε μαζί.

Ο Valentino ήρθε στη Yamaha το 2004, σε μια εποχή που η Yamaha πάσχιζε στους αγώνες πίστας μετά από έντεκα χρονιές χωρίς τίτλους. Η νίκη του Valentino στον πρώτο του αγώνα με τη Yamaha στη Νότια Αφρική το 2004 ήταν μια εκπληκτική στιγμή και μόνο η πρώτη από όλες όσες συνάρπασαν τους φίλους του MotoGP και της Yamaha σε όλο τον κόσμο.

Τα αξεπέραστα προσόντα του ως αγωνιζόμενου και οδηγού εξέλιξης του έδωσαν τη δυνατότητα να κερδίσει τέσσερις τίτλους του MotoGP μαζί μας και βοήθησαν τη Yamaha να κάνει τη YZR-M1 ως το σημείο αναφοράς των μοτοσικλετών του MotoGP.

Είμαστε πολύ περήφανοι που γράψαμε ιστορία μαζί. Παρότι λυπόμαστε για την απόφαση του Vale να προχωρήσει αλλού, την ίδια στιγμή σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του να αναζητήσει μια νέα πρόκληση και του ευχόμαστε το καλύτερο για το 2011 και το μέλλον.

Για τους οκτώ εναπομείναντες αγώνες του 2010 ο Valentino θα παραμείνει αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha. Ως τέτοιος, θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει της πλήρους στήριξής μας κι ελπίζουμε να δούμε ορισμένες ακόμα νίκες του με τα μπλε, πριν τελειώσει η χρονιά".

Τέλος, η ανακοίνωση της Yamaha για το τέλος της συνεργασίας της με τον V. Rossi στο τέλος του 2010 ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Η Yamaha και ο Ωαλεντινο έζησαν μαζί επτά φανταστικές αγωνιστικές χρονιές, κερδίζοντας μαζί τέσσερα πρωταθλήματα του MotoGP.

Ο Valentino έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ιστορία της Yamaha και θα παραμένει πάντοτε ένα τεράστιο μέρος της αγωνιστικής της κληρονομιάς. Η Yamaha ευγνωμονεί ιδιαίτερα τον Valentino για τη συνεισφορά του στις αγωνιστικές επιτυχίες των προηγούμενων επτά ετών και του εύχεται το καλύτερο στις μελλοντικές του αγωνιστικές δραστηριότητες.

Η Yamaha θα κάνει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ένα επιτυχημένο και ευτυχές τέλος της συνεργασίας στους εναπομείναντες αγώνες".

Πηγή :  in.gr
SHARE

Milan Tomic

Hi. I’m Designer of Blog Magic. I’m CEO/Founder of ThemeXpose. I’m Creative Art Director, Web Designer, UI/UX Designer, Interaction Designer, Industrial Designer, Web Developer, Business Enthusiast, StartUp Enthusiast, Speaker, Writer and Photographer. Inspired to make things looks better.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου